27 Haziran 2014 Cuma

Kalıcı ve Güçlü Bir Kadro Kurulmalı

Bu sezon kadrosu baştan aşağıya değişecek olan Kahramanmaraşspor’a tanıdık bir isimden öneriler geldi. Kırmızı-beyazlıların şampiyon kadrosunu oluşturan Sportif Direktör İlter Kasap, yeni oluşturulacak kadroların önemine dikkat çekerek, “Kalıcı ve güçlü bir takım kurulmalı” dedi.
2014-2015 sezonunda Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek olan ve henüz bir transfer gerçekleştirmeyen Kahramanmaraşspor’da bekleyiş sürüyor. Manşet Gazetesi Spor Servisi olarak konuyu uzmanına sorduk. Kahramanmaraşspor’un iki sezon üst üste elde ettiği şampiyonlukta çok büyük payı olan Sportif Direktör İlter Kasap, takımın durumu ve bundan sonraki süreçte izlemesi gereken yol ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kahramanmaraşspor’un ikinci ligde başarılı ola bileceğini ifade eden Kasap, ancak bunun için transferin planlı ve özverili olması gerektiğini söyledi. Kahramanmaraşspor’u iyi tanıyan ve geçtiğimiz iki sezonda elde edilen şampiyonluklarda da çok büyük payı olan Kasap, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“TAKIM BELİRSİZLİKTEN KURTULMALI”

 “Feridun Kolat’ın ilk geldiği zamanlarda da hiç kimsenin gelmek istemediği bir Kahramanmaraşspor vardı. Çevremizden bildiğimiz futbolcuları getirmiştik. O sene içerisinde Kahramanmaraşspor’un vizyonu değişti. Maalesef 2 sene sonra işler tersine döndü. Bunlar bir kulüp için iyi durumlar değildir. Kahramanmaraşspor’u çok seviyoruz. Ben kendim adıma çok sevdiğimi düşünüyorum. Bir evlat gibi görüyorum. Çünkü onu biz büyüttük, biz bir yerlere getirdik. Kahramanmaraş şehrini de çok seviyorum. Tabi ki Feridun Kolat ve Ufuk Bilgetekin’in emekleri çok fazladır. Çünkü bizi oraya getirenler onlardı. Parayı verenler onlardı. Ancak sonradan yapılan işler doğru işler değildi. Ben o takımı izliyorum, mağlup olduğunda içim sızlıyor. 3-4 tane sağlam oyuncu ile bu takım ligde kalabilirdi. Sonuç olarak futbol para işidir. Herkes oraya para kazanmak için gelmişti. Başarı varsa para da olmalıdır. Benim gönlüm her zaman Kahramanmaraş’tadır. Bu kulübün bir an önce bu belirsizlik ortamından kurtulmasından yanadır.”
“MADDİ VE MANEVİ SORUNLAR GİDERİLMELİ”

 “Kahramanmaraş’ta 2 takımı götürecek bir potansiyelin olduğunu düşünmüyorum. Hem tesisleşme bakımından, hem ekonomik bakımdan, hem vizyon bakımından şehir 2 takımı kaldırmaz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u ne kadar Kahramanmaraşspor’un yerinde düşünürseniz, düşünün, Kahramanmaraşspor’u yerinde olma imkânı yoktur. Çünkü ortada oradaki insanların emeği ile bir noktaya gelmiş, 50 yıldır şehirde bulunan bir takım var. Arması var, rengi var, aslanı var, bunlar kolay kolay unutulmayacak esaslardır. Burada olması gereken durum; şehrin ileri gelenleri bir araya gelip Kahramanmaraşspor ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u birleştirmektir. Belediye takımlarına baktığımız zaman çok küçük oranda başarıları vardır. Taraftar desen o da yok. Çünkü taraftarın gerçek takımı vardır. Sonuç olarak Kahramanmaraşspor ’un en kötü maçına 3 bin kişiden aşağı gelen olmaz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ’un ise en iyi maçına bin kişiden fazla gelen olmuyor. Bu verileri de göz önünde tutmak gerekiyor. Kahramanmaraşspor yaşatılmalıdır. Kahramanmaraşspor bu ortamdan kurtulmalıdır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u kullanabilirsin. İsmini değiştirip, pilot takım olarak kullanabilirsin. 1461 Trabzon örneği ortadadır. Geçen yıl 11 tane oyuncusunu yukarı takıma verdi. Kahramanmaraş’ta da bu sistem yapılabilir. Genç oyuncuları pilot takımda oynatılıp, iyi gelişme gösterenleri üst takımda oynatabilirsin. 2 takım olacaksa da bu amaçla olması gerekiyor. Bu şekilde geniş düşünülürse futbol bu şehirde çok iyi yerlere gelebilir. Futbolda başarıyı yakalamak istiyorsan başarıya ihtiyacın vardır. Sabırlı olmak gerekiyor. Araştırmacı olmak, yeni fikirler üretmek gerekiyor. Bunların hepsi bir araya getirildiğinde Kahramanmaraş’tan futbolcu da çıkar, Kahramanmaraş’ ta futbolda çok iyi yerlere gelir diye düşünüyorum.”
“DESTEK İÇİN GENİŞ PROJELER ÜRETİLMELİ”

 “Geniş bir proje üretmek gerekiyor. Bunu düşünürken de projenin içerisine Kahramanmaraş’tan kimler katılabilir, dışarıdan kimlerden yardım alınabilir, bunları da hesaba katmak gerekiyor. Bu işin önemli olan tarafı idari ve yapısal tarafıdır. Yapısal sistem oturduğunda şehirden de destek gelecektir. Başta belediye ve iş adamları olmak üzere yardımlar gelecektir. Ben Kahramanmaraş’a ilk geldiğimde fikirlerimi iş adamlarına anlattığımda Allah onlardan razı olsun, bana çok yardım ettiler. Sami Kervancıoğlu, AKEDAŞ, Arıkanlar, Alişan Bey, Gemciler Metal’e gittik, onlar yardım etti. Bu saydıklarıma fikirlerimi anlattığımda hiç düşünmeden yardımlarını ortaya koydular. Projelerimi anlattığımda onların hepsi bana yardım etti. İnsanlara bunları anlatmak gerekiyor. Şehrin ileri gelen insanlarının bunu şehre iyi anlatmaları gerekiyor. Üretilen projelerin 3-5 sene arkasında duracaklar ki başarı gelmeye başlasın. Şuanda önemli olan inandıkları insanların olması gerekiyor. Kahramanmaraş gerçekten çok büyük bir şehir. Türkiye’deki tekstilin neredeyse yüzde 50’sini karşılayan bir şehir. Bu nedenle de Kahramanmaraşspor’u şehre kazandırmak gerekiyor. Bu şehri çok daha iyi tanıtmak gerekiyor. Bu tanıtımın da en kısa yolu spordur. Bir yıl boyunca televizyonlar Kahramanmaraşspor’un kötü yönlerini konuştular. Orada iyi yönler konuşulacak olsaydı, şehrin tanıtımı şuanda üst düzeydeydi. Bunların hepsi önemli durumlardır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder